NLP en sportbegeleiding

5 Mythes Over Sportbegeleiding — Home

Twee decennia geleden bedachten John Grinder en Richard Bandler een model dat NLP of "Neurolinguïstisch Programmeren" werd genoemd. Zij beweerden dat hun studie van neurologische programmering hen had geleid tot een model van communicatiekanalen die iedereen kan aanboren. Op basis van hun studie besloten zij een instrument te ontwikkelen waarmee iedereen deze kanalen zou kunnen bestuderen en aanpassen om bepaald gedrag te bereiken. Het programma dat Grinder en Bandler ontwikkelden staat bekend als NLP of Neuro Linguïstisch Programmeren en heeft over de hele wereld een wijdverbreide toepassing en succes gekend, in de geneeskunde, counseling, het onderwijs, het bedrijfsleven en in verschillende sportactiviteiten.

Neuro gaat over associaties maken. Bijvoorbeeld, bij het leren van een nieuwe taal is een goed oogbewegingsprogramma nodig, zodat de spraakpatronen meer bijdragen aan de oogbewegingen dan aan de woordenschat of de smaak van de taal. Het gaat om ordening en organisatie van de taal; en natuurlijk gaat het ook om het vermogen om de taal vloeiend te spreken. Terzijde: ik kan alleen maar commentaar leveren op de taal die ze wel hebben ontworpen! NLP is ook creatief – je hoeft maar naar de cliënten over de hele wereld te kijken voor de uniciteit van hun patronen.

Linguïstisch gaat over het verbinden en koppelen van structuren van de werkelijkheid met elkaar op zo'n manier dat de cliënt de betekenis van de patronen begrijpt. NLP is toegepast in een breed scala van disciplines zoals sport, counseling, verkoop, business, verkoop therapie, onderwijs – om er maar een paar te noemen, en het komt iedereen ten goede het zou kunnen worden gezegd dat het een smeltkroes is. David Metaal catalogus kan een nuttig startpunt zijn.

Als je een verstandhouding wilt opbouwen – gebaseerd op het begrijpen van de bestaande sterktes en zwaktes van anderen. Dan zul je NLP willen leren. Als u de vaardigheid wilt hebben om in het openbaar off-® te kunnen spreken, om op een begrijpelijke manier de manier waarop u NLP leert te demonstreren en te beschrijven 'op maat' training die u kunt delen met uw personeel, dan kunt u misschien het bedrijf onderzoeken dat NLP & sport counseling onderwijst met het Algemeen Papier Coaching Programma. Als u in staat wilt zijn om snel manieren te bedenken om op verschillende manieren met uitdagende mensen om te gaan, dan zouden NLP & Sportcoaching samenwerkingspartners voor u kunnen zijn.