Financiële planning

Financiële planning (FFP) - Particulier onderwijs | ROC.nl

Financiële planning moet ten minste om de drie jaar worden gedaan om ervoor te zorgen dat u nog steeds geld overhoudt om mee te leven. Het is voornamelijk bedoeld om u te helpen bij het veiligstellen van financiering in het geval van onverwachte situaties. Dergelijke problemen kunnen bestaan ​​uit baanverlies, letsel, of als u een alleenstaande moeder, alleenstaande ouders of alleenstaande vrouw bent.

Wat zijn de mogelijke resultaten van financiële planning?

Wanneer u uw financiële situatie analyseert, zou u een aantal opties moeten hebben over hoe u uw financiën in de toekomst kunt verbeteren. Als volgt:

Financiële stabiliteit: het vermogen om kosten te betalen en schulden door de jaren heen te voldoen zonder al te veel financiële druk

Flexibele en opportunistische levensstandaard: het vermogen om te profiteren van rekeningen en kredietmogelijkheden om uw mogelijkheden om in de toekomst krediet te verkrijgen te vergroten in geval van baanverlies, kortdurende werkloosheid, letsel of echtscheiding

Investeringsflexibiliteit: de flexibiliteit om u te laten profiteren van alle investeringsmogelijkheden die vandaag op de financiële markt aanwezig zijn om uw mogelijkheden om in de toekomst geld te lenen te vergroten

Financiële stabiliteit plus flexibele en opportunistische levensstandaard: het vermogen om een ​​veilige en stabiele financiële toekomst te hebben terwijl u flexibel leeft en met het vermogen om te profiteren van investeringsmogelijkheden om uw financiële positie in de toekomst te vergroten

Dat zijn de mogelijke resultaten van financiële planning. Daarom is het belangrijk om te beseffen dat wat financiële planning u in de toekomst oplevert, afhangt van wat u vandaag doet. Financiële planning kan alleen als richtlijn dienen, maar heeft niet het vermogen om uw toekomst te zien. De enige die dat kan, ben jij. Je moet een innerlijk doel hebben, je ontdoen van neigingen en veel nadenken om je financiële mogelijkheden in het leven exponentieel te vergroten.

Een van de belangrijkste redenen waarom u een financieel plan nodig heeft, is:

1) om u te helpen meer financieel bewust te worden van waar uw geld naartoe gaat

2) om u te helpen meer zelfvertrouwen en zelfvoldoening in het leven te krijgen

3) om u te helpen zo snel mogelijk kansen om geld te verdienen te herkennen

4) om u te helpen ontdekken hoe u financiële vrijheid kunt bereiken

5) om u te helpen uw schulden van slecht naar goed te transformeren voor uw financiële gezondheid

6) om u te helpen zoveel mogelijk geld te besparen als u nu kunt om u voor te bereiden op toekomstige uitgaven

7) om nu te beginnen met het maximaliseren van uw financiële capaciteit en om u voor te bereiden op onverwachte situaties of noodsituaties

8) om uw pensioenplan te laten springen

9) om uw kantoren en huizen te concentreren op het geven van maximale productiviteit om uw vermogen tienvoudig te maximaliseren

10) om u te begeleiden bij uw beleggen, sparen en estate planning

Geld laat de wereld draaien. Geld is inderdaad erg belangrijk. Het is of jij, ik of degenen van wie we houden. Het beheren van ons geld kan ons zeker een grotere tevredenheid laten ervaren op zowel individueel als maatschappelijk niveau.

Tips voor iedereen inderdaad

Creëer en volg een brandende passie of een specifiek doel voor uw financiën om overal om u heen te zijn terwijl u op zoek bent naar zelfbeheersing.

Creëert of omringt je met een liefdevol team van adviseurs. Familie en dierbaren. Een master mind-groep kan je helpen problemen aan het licht te brengen waar je misschien nog niet mee te maken hebt gehad.

Houd financiële controle door contant geld te gebruiken in plaats van creditcards of andere financiële hulpmiddelen en tips waar u misschien nog niet aan heeft gedacht. Stel een budgetplan op of het andere geld dat moet worden gebruikt.

Doe elk jaar een financiële gezondheidscheck.

Elimineer stress die gepaard gaat met financiële problemen. Uw gezondheid zal verbeteren, dus met elke seconde die u besteedt, kunt u wat stress wegnemen.

Bepaal in een vroeg stadium wat u met uw financiële kracht gaat doen. Als je zo min mogelijk controle nodig hebt, gebruik dan je creditcard om misschien dure items zoals sieraden te kopen. Als u overtollige contanten heeft, reserveert u dat voor beleggingsdoeleinden.

Contant geld gebruiken als vs. creditcards kunnen u helpen precies te weten hoeveel u uitgeeft en werkt om binnen een bepaald budget te blijven.

Bereid je voor op financiële problemen. Begin indien mogelijk met het voorbereiden van het carpoolen of het delen van een rit door vrienden of familie bij elkaar te krijgen. U kunt van plan zijn om te winkelen bij winkels die minder duur zijn met uw waarden.

Haast je niet om iets te kopen waar je later spijt van kunt krijgen. Als u het nu koopt, wacht dan tot u het kunt herfinancieren voor een langlopende lening.

Help anderen door uw status te gebruiken om hulp te krijgen, of doneer wat van uw bezittingen.

Begin een bedrijf. Je kunt dit wel of niet bedenken, maar als je eenmaal ziet hoe het werkt, zul je zien dat het een zeer winstgevende en lonende manier is om rijk te zijn. Bedrijven beginnen altijd opnieuw en u kunt profiteren van uw succes.

Meld u aan bij uw lokale ziektekostenverzekering voor leven en invaliditeit. Hiermee zijn u en uw gezin verzekerd tegen een ongelukkig overlijden bij een vroegtijdig overlijden.